Як святкують Новий рік в країнах Європи: цікаві традиції та відмінності від України
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Як святкують Новий рік в країнах Європи: цікаві традиції та відмінності від України

Як святкують Новий рік в країнах Європи: цікаві традиції та відмінності від України
Джерело:  online.ua

Через кілька днів у всьому світі святкуватимуть Новий рік, одне з найбільш улюблених свят українців. Але якщо в Україні це свято асоціюється з магією, подарунками, традиційним салатом олів'є і шампанським, то європейські сусіди українців інакше зустрічають прихід Нового року. Як святкують Новий рік в країнах Європи, чим європейські новорічні традиції відрізняються від українських - в матеріалі ONLINE.UA.

Новий рік в Чехії, Польщі та Німеччині

У Польщі, Чехії та Німеччині Новий рік називають ще Сильвестровим днем. Справа в тому, що коли настав 1000-й рік, люди чекали кінця світу - за легендою, тоді з моря повинен був виповзти змій Левіафан, щоб проковтнути всю Землю, але Святий Сильвестр переміг змія в невидимій битві, запобігши апокаліпсису. Тому це свято відзначається феєрверками і народними гуляннями.

Як святкують Новий рік в Італії

Італійці мають незвичайні традиції святкування Нового року. Опівночі, після першого удару дзвонів, вони викидають з вікон різні предмети. Це можуть бути навіть крісла і тумбочки. Таким чином італійці позбуваються в Новий рік від всього старого і очищають в своєму будинку місце для нового.

Як зустрічають Новий рік у Франції

Французькі новорічні традиції в деяких моментах перетинаються з українськими. Зокрема, французький Дід Мороз, також як і український, приносить в новорічну ніч подарунки дітям і складає їх в черевичок. Є у французів і новорічні прикмети - наприклад, там вважають, що господар-винороб повинен обов'язково почаркуватися з бочкою вина, щоб в майбутньому році був хороший урожай.

Новий рік по-англійські

У Великій Британії на Новий рік подарунки не дарують. При цьому англійці відзначають це свято в колі сім'ї, накриваючи святковий стіл. Як і в Україні, символом Нового року в Англії є прикрашена ялина, але її наряджають ще на Різдво.

З Новим роком в Британії пов'язано багато стародавніх ритуалів і спостережень. Наприклад, там прийнято, коли годинник починає бити північ, відкрити задні двері будинку і випустити Старий рік, а з останнім ударом впустити Новий рік в передні двері.

Новий рік в США - традиції і особливості

Як будь-яке свято в США, святкування Нового року супроводжується концертами, парадами, розпродажами, ярмарками і феєрверками. При цьому багато американців люблять відзначати це свято в сімейному колі і домашній обстановці.

У 1907 році, в Нью-Йорку з'явилася новорічна традиція, що стала на сьогоднішній день, відомої в усьому світі. Щороку 31 грудня в 23:59 за місцевим часом на площі Таймс-сквер з 23-х метрової висоти опускається величезна куля. Куля падає протягом однієї хвилини, а заключні 10 секунд дружно відраховуються людьми присутніми на площі і перед екранами телевізорів. Рівно о 00:00 куля досягає нижньої точки, що новий рік наступив. Ця традиція стала дуже популярною в Нью-Йорку. Безліч жителів і гостей міста приїжджають на Таймс-сквер в новорічну ніч, щоб побачити цю дію, а телеаудиторія цього проекту налічує більше 1 мільярда телеглядачів.

Але у всіх країнах, без винятку, Новий рік зустрічають яскравими вогниками і хорошим настроєм!

Раніше ONLINE.UA писав про прикмети на Новий рік 2019, які допоможуть притягнути до себе багатство та успіх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?