Кава і алкоголь продовжують життя: вчені прийшли до несподіваного висновку
Категорія
Технології
Дата публікації

Кава і алкоголь продовжують життя: вчені прийшли до несподіваного висновку

Кава і алкоголь продовжують життя: вчені прийшли до несподіваного висновку
Джерело:  online.ua

Люди, які в міру вживають алкоголь і каву, мають більше шансів дожити до 90 років, ніж ті, хто повністю відмовився від цих напоїв. До такого несподіваного висновку прийшли експерти Каліфорнійського університету, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на UCI Mind.

Вчені провели масштабне дослідження, в ході якого стежили за станом здоров'я 1600 респондентів у віці від 70 років. Починаючи з 2003 року респонденти кожні півроку проходили медичне обстеження, неврологічні та нейропсихологічні тести, а також виконували когнитівні та фізичні завдання, на підставі чого експерти збирали повну інформацію про їхнє здоров'я. Також дослідники фіксували дані про харчування і лікарські препарати, що приймають респонденти.

Як виявилося, більшість з учасників експерименту, які дожили до 90 років, до останнього не відмовляли собі в каві та алкоголі. Йдеться про адекватні дози, які, за твердженням вчених, надавали позитивний вплив на розумові здатності літніх людей. При цьому експерти підкреслили, що майже половина учасників експерименту старше 90 років мала проблеми з пам'яттю, страждала деменцією та іншими порушеннями роботи мозку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені прийшли до висновку, що повна відмова від алкоголю небезпечна для здоров'я, а саме призводить до слабоумства та інших вікових поразок головного мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?