Другі переговори за тиждень: про що вдалося домовитися Путіну і Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Другі переговори за тиждень: про що вдалося домовитися Путіну і Лукашенко

Другі переговори за тиждень: про що вдалося домовитися Путіну і Лукашенко
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін і білоруський глава Олександр Лукашенко провели другі за тиждень переговори, щоб вирішити спірні питання між Москвою і Мінськом. Вони більше трьох годин в закритому режимі обговорювали подальший розвиток відносин між Росією і Білоруссю, але так і не досягли певних домовленостей.

Підсумки переговорів Путіна і Лукашенко підвів спікер Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Головною домовленостю Путіна і Лукашенко стало створення робочої урядової групи, яка буде працювати в області невирішених питань, а саме з питання інтеграції та фінансів.

Одним з головних для Мінська є питання ціноутворення на російський газ і проблема випадаючих доходів Білорусі від проведеного Москвою податкового маневру. Росію, зокрема, турбують періодичні порушення митного режиму між країнами, в тому числі нелегальне ввезення санкційних і підакцизних товарів на територію РФ, а також порушення Мінськом договору по Союзній державі.

Перед переговорами з Лукашенко Путін заявив, що Москва створює робочу групу щодо подальшого розвитку зв'язків з Білоруссю в сфері економіки та за іншими напрямами. Вона буде також працювати в напрямку розвитку планів Мінска та Москви в будівництві Союзної держави. У свою чергу Лукашенко зазначив, що Мінськ готовий активізувати діяльність робочої групи з питань російсько-білоруських відносин тільки після різдвяних свят.

"Ми ... домовилися, що серйозно поговоримо про подальше наше співіснування в цьому важкому, тлінному світі, нікуди від цього не піти і не дітися, тому що багато проблем треба вирішувати", - сказав Лукашенко.

При цьому передноворічні переговори Путіна і Лукашенко завершилися без важливих рішень і заяв. Відомо лише, що Лукашенко подарував Путіну на Новий рік білоруське сало та чотири мішки картоплі з власного городу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пєсков перед зустріччю Путіна і Лукашенко заявляв, що питання про приєднання Білорусі до Росії зараз не стоїт ь, а питання інтеграції та втрати Мінська від податкового маневру РФ не зав'язані один на одного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?