Перенесення святкування Різдва на 25 грудня: Епіфаній зробив важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Перенесення святкування Різдва на 25 грудня: Епіфаній зробив важливу заяву

Перенесення святкування Різдва на 25 грудня: Епіфаній зробив важливу заяву
Джерело:  online.ua

Православна церква України поки не буде вирішувати календарне питання про перенесення святкування Різдва Христового з 7 січня на 25 грудня, так як календарна реформа може розділити українську церкву.

Про це заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв'ю телеканалу "Прямий", повідомляє ONLINE.UA.

"Починаючи будівництво єдиної помісної Православної церкви, ми повинні уникати тих питань, які розділяють. Календарне питання зараз теж певною мірою може розділити українську церкву", - відповів Епіфаній на питання про перехід до святкування Різдва за новим стилем, 25 грудня.

Епіфаній підкреслив, що дане питання є дуже болючим для українців, які не до кінця розуміють календарну реформу. Але, на його думку, це питання часу. Тому, коли суспільство в більшості буде виступати за перенесення святкування Різдва на 25 грудня, то церква проведе календарну реформу.

"Ми віримо в те, що в майбутньому, - це питання часу - коли українці в більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства", - підсумував Епіфаній.

Митрополит також висловив надію, що в майбутньому головним собором ПЦУ стане Софійський собор у Києві. Епіфаній вважає, що саме в цій історичній святині повинні проходити молитви ПЦУ.

"Поки особливої згоди (державної влади - ред.) немає. Але ми віримо, що цей історичний кафедральний собор київських митрополитів в майбутньому буде офіційним кафедральним собором для предстоятеля вже єдиної помісної Православної церкви. Це історична правда. Ми повинні цю святиню використовувати для молитви" , - зазначив Епіфаній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що єдина ПЦУ не розглядає питання про перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, про що повідомляв прес-секретар Київської патріархії архієпископ Євстратій Зоря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?