Відверта провокація України: у Путіна виступили з новою скандальною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Відверта провокація України: у Путіна виступили з новою скандальною заявою

Відверта провокація України: у Путіна виступили з новою скандальною заявою
Джерело:  online.ua

Заяви Києва про взяття під контроль майже всієї "сірої зони" на Донбасі є відвертою "провокацією" України, яка істотно збільшує ризик прямого зіткнення.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського дипвідомства.

У Путіна вважають, що "небезпечне наближення ЗСУ" до позицій бойовиків призведе до зриву Мінських угод, які Москва так і не почала виконувати.

"На тлі пробуксування на трьох пілотних ділянках процесу розведення сил і засобів, який погодили в Берліні в 2016 році лідери нормандського формату, це виглядає як відверта провокація, спрямована на зрив мирного процесу", - обурилися в МЗС РФ.

У Москві також звинуватили ОБСЄ в тому, що місія не реагує на "провокації" України і не фіксує ці дані в своїх доповідях.

"Очікуємо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні все ж таки дасть принципову оцінку діям української сторони. Це буде сприяти запобіганню можливій ескалації конфлікту, підтримці режиму перемир'я і виконання відповідних положень мінського "Комплексу заходів", - додали в МЗС РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, радник президента Юрій Бірюков 27 грудня повідомив, що Збройні сили України взяли під контроль майже всю "сіру зону" на Донбасі. Він уточнив, що дві третини території Донбасу і практично вся "сіра зона" звільнена і взята під контроль ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?