У Карпатах впав метеорит: опубліковано видовищне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Карпатах впав метеорит: опубліковано видовищне відео

У Карпатах впав метеорит: опубліковано видовищне відео
Джерело:  ТСН

У Карпатах сталася несподівана космічна подія - у двір одного з жителів впав розпечений метеорит, який ледь не спалив гараж. Космічне походження каменю вже підтвердили вчені.

Про падіння метеорита в Карпатах повідомляється в сюжеті ТСН, передає ONLINE.UA.

Метеорит впав у високогірному селі Замагора. Він потрапив в гараж, ледь не спаливши спорудження. Господар споруди розповів, що падіння метеорита супроводжувалося гучним гуркотом і яскравим світлом - він навіть спочатку подумав, що до нього на подвір'я кинули гранату. Загасивши пожежу в гаражі, чоловік знайшов камінь вагою майже два кілограми, який був дуже гарячим.

"Я не міг відразу зрозуміти, що трапилося. Камінь був дуже гарячим і я викинув його в сніг. Через деякий час я зміг розглянути його. Потім в стелі гаража я побачив дірку", - сказав господар гаража Богдан.

У Технічного університету нафти і газу журналістам підтвердили, що камінь має космічне походження - метеорит виявився хондритом, який вважається найпоширенішим типом кам'яних метеоритів. Його важка вага, але при цьому невеликий розмір, вчені пояснили вмістом нікелю.

Зараз космічний камінь передано в музей гуцульської магії. На думку Богдана, метеорит впав саме в Карпатах не випадково.

Раніше ONLINE.UA публікував відео польоту палаючого метеорита, який впав в Китаї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?