Бойовики воюють під контролем Суркова: один з ватажків "ДНР" нарешті зізнався в залежності від Кремля
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики воюють під контролем Суркова: один з ватажків "ДНР" нарешті зізнався в залежності від Кремля

Бойовики воюють під контролем Суркова: один з ватажків "ДНР" нарешті зізнався в залежності від Кремля
Джерело:  online.ua

Бойовиків на Донбасі контролює Кремль в особі помічника російського президента Владислава Суркова. Це нарешті визнав засновник батальйону бойовиків "Схід" і колишній "секретар Радбезу ДНР" Олександр Ходаковський, повідомляє ONLINE.UA.

В інтерв'ю, поширеному в мережі, Ходоковський розповів, що під патронатом Суркова зокрема існує організація "Союз добровольців Донбасу", а себе він назвав об'єктом, який залежний від російської влади.

"Ясна річ, що "Союз добровольців Донбасу", яким керує Олександр Бородай (колишній ватажок бойовиків "ДНР" - ред.), а в якості його заступника виступає колишній наш "міністр держбезпеки" Андрій Пінчук, знаходиться під протекторатом пана Суркова. Зрозуміло, що ця організація схвалена, санкціонована", - розкрив він нові факти російського контролю над конфліктом на Донбасі.

Ходаковський підкреслив, що не тільки він залежний від Кремля, а й колишній лідер бойовиків на Донбасі і кадровий агент ГРУ РФ Ігор Стрєлков (Гіркін).

"Звичайно, я об'єкт, звичайно, я залежна людина ... Ви думаєте, Стрєлков не був залежною людиною. Він теж частина системи, просто зараз у нього така позиція, але він же воював в рядах цієї системи", - повідомив Ходаковський у відповідь на питання про те, чи відчуває він себе інструментом Росії.

Також Ходаковський визнав, що бойовики на Донбасі відкрито порушують права людей, яким доводиться виживати в умовах гібридного воєнного стану. Такий військовий стан існує в "ЛДНР" - там на війні заробляються мільйони, порушників комендантської години заарештовують, а діяльність громадських організацій заборонена. Але при цьому ватажки самопроголошених руспублік оголошувати воєнний стан не збираються.

"Громадські рухи, громадські організації у нас заборонені, - тому що "війна", будь-яка активність громадська у нас заборонена, тому що війна. Тому що війна у нас комендантська година. Не дай Бог, ти затримаєшся на п'ять хвилин - тебе потягнуть до буцегарні відразу, ніякої поблажливості. І при цьому у нас немає воєнного стану. Хлопці, це сюрр, насправді", - заявив Ходаковський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мешканці окупованої Донецької області масово скаржаться на те, що бойовики "ДНР" навмисне блокують їм виїзд в Україну- проїхати блокпост можна тільки за певну плату (ціна питання - 1000-1500 рублів).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?