Потужна відповідь США: Росія готує провокаційне розміщення бойових ракет на спірних Курилах
Категорія
Світ
Дата публікації

Потужна відповідь США: Росія готує провокаційне розміщення бойових ракет на спірних Курилах

Потужна відповідь США: Росія готує провокаційне розміщення бойових ракет на спірних Курилах
Джерело:  online.ua

Росія створює на спірних Курильських островах потужну оборонну систему, яка покриє всі Курили і забезпечить захист Охотського моря. Зокрема, планується додаткове розміщення ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон".

Про провокаційні плани Росії повідомило агентство Kyodo з посиланням на відповідний документ збройних сил РФ, передає ONLINE.UA.

"У 2020 році на Курильських островах повинна бути створена єдина система оборони. Необхідно унеможливити перетин проток, що ведуть в Охотське море, кораблями противника і висадку десантних військ противника на острови. Йдеться, зокрема, про збільшення кількості берегових ракетних комплексів" Бал " і "Бастіон" на Курилах", - йдеться в повідомленні джерела.

Підкреслюється, що Росія також планує розвивати інфраструктуру аеродромів для патрульних протичовнових літаків і портів для великих кораблів на острові Парамушир.

Нарощування російських бойових сил на Курилах нібито пов'язано зі збільшенням американської військової присутності в регіоні, яке в свою чергу відбувається через зростання загрози з боку КНДР, уточнює джерело.

"Москва хоче гарантувати безперешкодне переміщення свого Тихоокеанського флоту і, в першу чергу, підводних човнів. Однак це може негативно відбитися на ході переговорного процесу щодо мирного договору з Японією, який раніше було вирішено активізувати", - вважають експерти агентства.

Нагадаємо, частина Курильських островів була включена до складу СРСР після Другої світової війни. Японія до сих пір оспорює дане рішення і наполягає на тому, що острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан, а також група островів Хабомаї, є японською територією. З цієї причини між Росією і Японією досі не укладено мирний договір, а відносини між країнами залишаються напруженими. Незважаючи на те, що територіальна суперечка досі не вирішена, Москва повністю "господарює" на Курилах, що викликає обурення у офіційного Токіо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада задумала побудувати на спірних Курильських островах житло для військових. В Японії висловили рішучий протест Москві, підкресливши, що це будівництво суперечить позиції Токіо щодо цих територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?