Росія відповість: Лавров висунув гучну загрозу країнам Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія відповість: Лавров висунув гучну загрозу країнам Європи

Росія відповість: Лавров висунув гучну загрозу країнам Європи
Джерело:  online.ua

Якщо в країнах Європи почнуть з'являтися заборонені американські ракети, після того як США в односторонньому порядку розірвуть Договір РСМД, то Росія почне жорстко відповідати.

З такими погрозами на адресу Європи виступив глава російського МЗС Сергій Лавров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського дипвідомства.

Лавров пояснив таку позицію Москви тим, що країни Європи не підтримали резолюцію Росію в підтримку збереження Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД), а "пішли на поводу у США", незважаючи на те, що це суперечить їхнім інтересам.

"Найбільше хвилювань з приводу рішення США вийти в односторонньому порядку з цього Договору ми чули в Європі. Але весь Європейський Союз проголосував проти нашої пропозиції, тобто, по суті виступив за те, щоб ДРСМД перестав існувати, і щоб над Європою знову нависла загроза розміщення американських ракет, заборонених відповідно до цього Договору. Наступним кроком, звичайно ж, будуть відповідні заходи Російської Федерації", - заявив Лавров.

Також Лавров, підбиваючи підсумки 2018 року, поскаржився на те, що Росія "знаходиться під постійним пресингом з боку тих", хто бачить в ній конкурента. За цим, на думку міністра закордонних справ РФ, стоять США.

"Ми бачимо це на прикладі дій США. Вони про це відкрито говорять - потрібно стримувати Росію, Китай. Ще їм не подобаються Іран і КНДР", - додав Лавров, звинувачуючи Вашингтон в тому, що американська влада ставить під загрозу весь світ через власні амбіції.

Лавров також запевнив, що Путін готовий до переговорів з Трампом на умовах рівноправного діалогу і з урахуванням взаємних інтересів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін адресував Трампу новорічне привітання, в якому вказав, що російсько-американські відносини є найважливішим фактором стабільності і безпеки в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?