Названа найкраща пора року для прийняття життєво важливих рішень
Категорія
Технології
Дата публікації

Названа найкраща пора року для прийняття життєво важливих рішень

Названа найкраща пора року для прийняття життєво важливих рішень
Джерело:  online.ua

Січень завжди вважався найкращим місяцем в році для прийняття життєво важливих рішень. Але не завжди зимова пора ідеальна для того, щоб зробити вирішальний крок у серйозних справах. Як виявилося, не всі важливі рішення краще приймати взимку - якщо питання має виправданий ризик і великі сприятливі наслідки, то його краще перенести на літо.

До такого висновку прийшли міжнародні дослідники на підставі численних наукових робіт, за підсумками яких було визначений ідеальний час для найважливіших рішень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Future.

Експерти пояснили, що більшість людей на планеті схильні до сезонних змін настрою, а багато ще й відчувають сезонну депресію, якій найбільш піддаються ті, хто живе в північних широтах. На думку дослідників, під час депресії найкраще приймати життєво важливі рішення, які пов'язані з ризиками.

"Учасники дослідження з симптомами депресії набагато більш консервативні в рішеннях, які потребують йти на ризик, ніж учасники без таких симптомів. Вони як правило вибирають безпечні варіанти, які не обіцяють винагороди, уникаючи ризику, який міг би принести великий виграш", - пояснили вчені.

Під час зимової депресії, за словами дослідників, люди більш тверезо оцінюють ситуацію, ніж зимові оптимісти, тому швидше вчаться уникати ризикованої реакції на події. Але при цьому оптимісти, хоч і дивляться на майбутнє через рожеві окуляри, але з більшою ймовірністю, ніж песимісти, зроблять таке майбутнє реальністю.

Такий результат дослідження свідчить про те, що при прийнятті життєво важливих рішень необхідно керуватися своїм настроєм.

"Чи має питання потенціал катастрофічних втрат - зокрема, фінансових? Якщо так, то тоді найкращий час - зима, вона підштовхує до обережності і реалістичного прогнозу. А може бути, це рішення, де ризик виправданий і принесе великі дивіденди, якщо ви готові до певній частці непередбачуваності? Тоді вам краще дочекатися літа, коли до вас повернеться гарний настрій ", - визначили експерти найкращу пору року для прийняття життєво важливих рішень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені знайшли найпростіший спосіб позбутися депресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?