Новорічне привітання Президента України Петра Порошенко з 2019 роком: відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Новорічне привітання Президента України Петра Порошенко з 2019 роком: відео

Новорічне привітання Президента України Петра Порошенко з 2019 роком: відео
Джерело:  online.ua

У щорічному зверненні Президент України Петро Порошенко привітав усіх українців із 2019 роком, стоячи на фоні Софійського собору в Києві, де відбувся Об’єднавчий собор церков у єдину Православну церкву України.

Глава держави наголосив, що сила народу – в єдності. "Днями, разом із благою вістю про народження Спасителя, Україна отримає довгоочікуваний Томос – грамоту від Вселенського Патріархату. Вона документально засвідчить нашу духовну незалежність. Ми стали далі від Москви і ближче до Європи", – зауважив президент.

"Боже, нам єдність подай. Хотілося б, щоб саме ці слова стали гаслом для наступного року, для влади, для суспільства і для кожного громадянина. Тим більше, що 2019-й – це століття Акту злуки, століття нашої соборності. І ми нічого не прагнемо, більше, ніж миру, і ніхто не прагне миру, більше, ніж ми", – сказав він.

Президент привітав від імені українського народу військових, які забезпечують тишу і спокій у новорічну ніч.

"І хай вдячність нашу і тепло наших сердець відчують і моряки, які перебувають у російському полоні, і поранені серед них Андрій Ейдер, Василь Сорока, Андрій Артеменко, і українські політв’язні в російських тюрмах, і наші громадяни, які стали заручниками на тимчасово окупованих територіях. Я звертаюся до мільйонів співвітчизників у Криму та по той бік Донбасу. Ми обов’язково повернемося до вас з миром, якою б довгою не була дорога", – запевнив глава держави.

"Бажаю всім щасливого Нового року. Щоб наша доля нас не цуралась. Слава Україні!", – завершив своє привітання Порошенко.

До привітань долучається редакція ONLINE.UA. З Новим роком, Україно!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?