В Україні подорожчало опалення
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні подорожчало опалення

В Україні подорожчало опалення
Джерело:  online.ua

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з 1 січня 2019 року підвищила тарифи на опалення і гарячу воду для населення для 26 виробників теплової енергії. Відповідні рішення були прийняті 10 та 11 грудня 2018 року, передає ONLINE.UA.

Такий крок пов'язаний з підвищенням урядом ціни на газ для населення і ТКЕ на 23% з 1 листопада, що в свою чергу було однією з умов, необхідних для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

В цілому тарифи всім 26 ТКЕ були підвищені на 4-24%, в середньому зростання становило 16,6%. Понад 75% в тарифі на тепло припадає на вартість палива.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 19 жовтня ухвалив рішення з 1 листопада 2018 року підвищити ціни на газ для населення на 23%, щоб Україна могла отримати кредит МВФ.

Голова НКРЕКУ Оксана Кривенко наголосила, що регулятор прийняв зважене рішення щодо нових тарифів і не допустив, щоб ціни на тепло підвищилися більше, ніж ціни на газ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в НКРЕКУ прийняли рішення підвищити тарифи на опалення в Україні з 1 січня 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?