В США повідомили, коли можуть надати Україні нову зброю та ввести санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В США повідомили, коли можуть надати Україні нову зброю та ввести санкції проти РФ

В США повідомили, коли можуть надати Україні нову зброю та ввести санкції проти РФ

Екс-посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст заявив, що США можуть надати Україні зброю і ввести нові санкції проти Росії протягом двох-трьох місяців, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Уже через 2-3 місяці ми побачимо, що США нададуть зброю Києву і оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією (в районі Керченської протоки). Гадаю, протягом найближчих 8-10, максимум – 12 тижнів з'явиться ця набагато сильніша відповідь США. І, крім санкцій, це буде військова допомога Україні", – сказав Гербст.

На його думку, останні події дають США достатньо аргументів для того, щоб надати Україну протикорабельні ракети, патрульні кораблі та інше військове обладнання.

"У США достатньо крилатих ракет "Гарпун", в основі дії яких – технології, розроблені 30 років тому, – і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато сучасніші ракети",
– каже екс-посол.

Гербст назвав доцільним обмеження проти найбільшого російського банку, або заборону на вхід в американські порти російським суднам.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівництво НАТО передало власну оцінку виконання Річної національної програми (РНП) Україна-НАТО — вона є найвищою за всі попередні роки. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?