Ціни на нафту почали падати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту почали падати

Ціни на нафту почали падати
Джерело:  online.ua

2 січня світові ціни на "чорне золото" еталонних марок почали знижуватися, передає ONLINE.UA з посиланням на дані торгів.

Зазначається, що ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 9:15 за Києвом впала на $1,03 (1,90%) - до $53,09 за барель. У свою чергу вартість нафти WTI з поставкою в лютому на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,99 (2,16%) - до $44,81 за барель.

Як відомо, 31 грудня ціни на нафту зросли більш ніж на 2%. Вартість ф'ючерсів на Brent досягала $54,30 за барель.Також повідомлялося, що в Росії звинуватили США в обвалі цін на нафту. Глава Роснефти Ігор Сечин вказав, що на вартість "чорного золота" впливає підвищення ставки Федеральної резервної системи США.

Раніше стало відомо, що найближчі 20 років видобуток нафти в Росії значно скоротиться, а після цього країна і зовсім зникне зі світового ринку виробників нафти. З таким несприятливим прогнозом для Росії виступив наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед Аль Сауд. На думку саудівського принца, попит на нафту буде рости до 2030 року, а після цього почне знижуватися. В результаті цього багато виробників нафти зникнуть, в числі них знаходиться і Росія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США пригрозили Росії морської блокадою, щоб запобігти її енергопоставкам в країни Близького Сходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?