Це потрібно бачити: NASA показало знімок космічної "кеглі"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Це потрібно бачити: NASA показало знімок космічної "кеглі"

Це потрібно бачити: NASA показало знімок космічної "кеглі"
Джерело:  online.ua

NASA опублікувало знімок Пояса Койпера 2014 MU69 або Ультіма Туле, який зробив зонд New Horizons, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт агентства.

Варто зазначити, що за своєю формою космічний об'єкт нагадує кеглю для боулінгу. Знімки були зроблені з відстані 3,5 тисячі кілометрів від його поверхні. Розміри Ультіма Туле складають 32 на 16 кілометрів, і складається об'єкт з двох частин, з'єднаних перемичкою.

"Вчені ще до кінця не вивчили Ультіма Туле і не відкидають можливості, що це два космічних тіла, які обертаються навколо один одного.Апарат New Horizons є автоматичною міжпланетною станцією, запущеною заради вивчення Плутона і його супутника Харона", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що до Землі на рекордно близьку відстань наблизився небезпечний астероїд SD220, відомий своєю незвичайною формою, що нагадує відкриту частину бегемота, що стоїть в річці. Астероїд-бегемот промчав повз нашу планету 22 грудня — до Землі він наблизився на 2,9 млн км, що вважається найменшим наближенням космічних об’єктів за останні 400 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?