"Це потужний імпульс": Порошенко виступив з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

"Це потужний імпульс": Порошенко виступив з важливою заявою

"Це потужний імпульс": Порошенко виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко розповів, які наступні пріоритети України у розвитку торгівлі з Європейським Союзом. Він наголосив, що йдеться про посилення митної співпраці, укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції та про адаптацію законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, передає ONLINE.UA.

Український глава запевнив, що початок застосування Україною з 1 січня положення Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження надасть країні "новий потужний імпульс". Він нагадав також, що 3 роки тому в Україні запрацювала зона вільної торгівлі з ЄС, і за час її дії обсяг торгівлі між Україною та Євросоюзом зріс на 40%.

"Частка ЄС в експорті української продукції сягнула історичного максимуму у 42,5%. Якісно змінилася структура українського експорту в бік продукції з доданою вартістю, частка якої склала 43% експорту в ЄС", - хвалиться Порошенко.

За його словами, вільна торгівля з Євросоюзом стала поштовхом до проведення та завершення переговорів про ЗВТ з іншими великими торговельними державами світу, такими як Канада, Ізраїль і Туреччина.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України  Петро Порошенко заявив, що Росія є непередбачуваною у своїх агресивних діях і може атакувати будь-де, наприклад, країни Балтії, або захищатиме зброєю "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?