Трамп закликав Росію взяти участь у війні в Афганістані
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп закликав Росію взяти участь у війні в Афганістані

Трамп закликав Росію взяти участь у війні в Афганістані
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп закликав Росію, Пакистан та Індію брати активнішу участь у війні в Афганістані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFE/RL.

Голова Білого дому, говорячи про боротьбу з талібами та угрупованням "Ісламська держава" в Афганістані, закликав наближені до регіону країни "боротися".

"Подивіться на інші країни, Пакистан там. Вони мають боротися. Росія має боротися", – зазначив президент США.

Трамп неодноразово виступав проти тривалої присутності американських військ в Афганістані і вже оголосив  про підготовку суттєвого скорочення ролі сил США в цій країні. Йдеться, насамперед, про зменшення контингенту вдвічі – з 14 до 7 тисяч військових.У телевізійних коментарях під час засідання свого кабінету 2 січня Трамп також згадав втручання Москви в Афганістані в 1980-х роках.

"Причина, чому Росія була в Афганістані, тому, що терористи збиралися до Росії. Вона була правою бути там. Проблема в тому, що це була жорстка боротьба. І вони буквально збанкрутували. Вони знову стали називати Росією, як протиставлення Радянському союзу".

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше  влада США жорстко розкритикувала Організацію Об’єднаних Націй, звинувативши суд ООН у неефективності та політизованості.  Адміністрація Дональда Трампа повідомила про вихід з двох міжнародних угод після того, як Іран і Палестинська автономія подали в Міжнародний суд ООН скаргу на політику Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?