У Франції розповіли про головну мету Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Франції розповіли про головну мету Путіна

У Франції розповіли про головну мету Путіна
Джерело:  apostrophe.ua

Президент Центру дослідження політичних рішень у Франції Ніколя Тензер заявив, що очільник Кремля Володимир Путін хоче не лише загарбувати нові території та проявляти свою агресію в світі, а й прагне повністю зруйнувати міжнародне право та основні системи цінностей суспільства, передає ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

За його словами, світ дуже мляво реагує на агресивні дії Кремля.

"Думаю, основна причина полягає в тому, що досі не було чіткої й сильної відповіді на агресивну поведінку Росії на зовнішній арені. Вона почалася з Чеченської війни. Ніхто із західних лідерів тоді не приділяв уваги війні в Чечні. На мою думку, це свідчило, що слід чекати чогось подібного в інших частинах світу", - каже експерт.

Тензер наголосив, що світ не відповів на війну, яка Росія почала у Грузії, на застосування хімічної зброї в сирійській Гуті, та введення Збройних сил РФ у Сирію.

"І, звісно, у випадку з війною на Донбасі та захопленням Криму у 2014 році. Думаю, є багато подій, які демонструють небажання Заходу дати сильну відповідь. Але зараз ситуація навіть гірша через Трампа, якого зовсім не турбують загрози решті світу. А це може спричинити бажання Росії рухатися навіть далі", – додав Тензер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Путін висунув гучні особисті звинувачення Порошенко  і вперше прокоментував дії російських прикордонників в Керченській протоці під час затримання українських кораблів і моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?