Макрон звернувся до Путіна з жорсткою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон звернувся до Путіна з жорсткою вимогою

Макрон звернувся до Путіна з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон закликав президента РФ Володимира Путіна звільнити українських моряків, захоплених у листопаді минулого року під час інциденту в Керченській протоці, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу французького лідера.

"Під час телефонної розмови в середу, 2 січня, Еммануель Макрон звернувся до свого російського колеги з вимогою якнайшвидше звільнити як утримуваних у РФ українських моряків, так і захоплені українські військові судна",- сказано в повідомленні.

Зазначимо, що наприкінці грудня 2018 року Макрон та канцлерка ФРН Ангела Меркель оприлюднили спільну заяву з вимогою до Москви звільнити українських військовослужбовців, захоплених росіянами в Керченській протоці.Крім того, хазяїн Єлисейського палацу привітав досягнуту 27 грудня 2018 року домовленість про так зване "новорічне перемир'я" на Донбасі, і закликав до повного та тривалого дотримання режиму припинення вогню.

Ще однією темою розмови двох глав держав стало сирійське питання. Макрон зокрема закликав свого російського колегу зберегти курдські "Загони народної самооборони" (YPG) з огляду на їхню важливість у боротьбі проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росію запідозрили в організації протестів у Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?