В МЗС України пояснили, чому в Росії не працюватимуть виборчі дільниці
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС України пояснили, чому в Росії не працюватимуть виборчі дільниці

В МЗС України пояснили, чому в Росії не працюватимуть виборчі дільниці

Голова МЗС України Павло Клімкін пояснив рішення Центральної виборчої комісії про закриття в Росії дільниць для голосування на виборах в Україні безпековим фактором, передає ONLINE.UA з посиланням на  УП.

"Головний мотив, який обумовлює закриття дільниць в Росії – це, безумовно, безпека. Нас турбує передусім безпека українських громадян, які наважаться стати членами виборчих комісій чи й просто прийти на вибори. Ми не можемо гарантувати, що в день виборів не буде влаштовано небезпечних провокацій. Постраждати можуть і українські виборці, і наші співробітники, і зрештою самі будівлі дипустанов", - каже дипломат.

Окрім того, він додав, що учасники голосування можуть мати неприємності з російською Службою безпеки і "ризикують стати жертвами репресій".

"Треба бути невиліковно наївним, аби повірити, що ФСБ та інші російські інституції не стануть впливати на українські вибори на своїй власній території", – зазначив Павло Клімкін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко виступив з категоричною заявою на адресу Путіна через вибори в Україні. Він заявив, що російський президент ніколи не буде вирішувати, хто буде президентом України — це рішення прийме український народ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?