Експерт: в Україні зростуть ціни на продукти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт: в Україні зростуть ціни на продукти

Експерт: в Україні зростуть ціни на продукти
Джерело:  УНН

В поточному році в Україні слід очікувати на подорожчання таких продуктів як м'ясо, картоплю та чорний хліб. Ціна на м’ясо зросте на 10-12%, а картоплю – на 30%.Такий прогноз зробив глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає ONLINE.UA з посиланням на  УНН .

"М'ясо буде одним з лідерів у підвищенні цін, але в гривні. Якщо рахувати у відсотках, то воно поступиться крупам, картоплі. Ціна на чорний хліб також підскочить, він коштує дорожче, ніж в країнах східної Європи. З цим нічого зробити не можна, бо імпортувати хліб ніхто не буде", – повідомив Дорошенко.

Експерт також зазначив, що через проблеми з сировиною є ймовірність, що підстрибне ціна і на молочні продукти. Також зросте вартість гречки, манної, перлової, ячної та кукурудзяної крупи.

"Єдине, що може впасти у ціні, це пшоняна крупа, бо вона зараз коштує майже як рис. Пшоняна крупа ніколи так дорого не коштувала, тому схильна до зниження в ціні, – додав Дорошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу  Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність  і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?