Місяць вперше сфотографували зі зворотнього боку
Категорія
Технології
Дата публікації

Місяць вперше сфотографували зі зворотнього боку

Місяць вперше сфотографували зі зворотнього боку
Джерело:  online.ua

Китайський апарат Чан'е-4 передав на Землю перший знімок, зроблений зі зворотного боку Місяця. Він був зроблений під час його посадки, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Китайського національного космічного управління.

Світлина була зроблена поблизу поверхні супутника об 11:40 за місцевим часом.

Варто зазначити, що Чан'е-4 є першим апаратом в історії, який здійснив посадку на зворотному боці небесного тіла. Висадка апарату сталася в басейні Ейткена в районі Південного полюса Місяця.

"У найближчих планах місії - збір даних про геологічну будову супутника Землі, а також проведення низки низькочастотних радіоастрономічних спостережень", - сказано в повідомленні.

Зворотний бік Місяця — частина місячної поверхні, яку не видно з Землі. Період обертання Місяця навколо Землі дорівнює періоду його обертання навколо своєї осі, тому до Землі він звернений завжди однією стороною. Морів, на відміну від видимої сторони, майже немає. Іноді її помилково називають темною стороною Місяця (Dark side of the Moon), але це не так — Сонцем ця сторона освітлюється не менше, ніж видима.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у США  помер відомий астронавт-дослідник Джон Янг, який двічі літав на Місяць і командував першим польотом космічного шаттла. Причиною смерті Янга стала пневмонія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?