"Поясніть нам це": США звернулися до РФ з новою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Поясніть нам це": США звернулися до РФ з новою вимогою

"Поясніть нам це": США звернулися до РФ з новою вимогою
Джерело:  online.ua

Влада США вимагає більше інформації по справі колишнього американського морського піхотинця Пола Вілана, затриманого ФСБ Росії за підозрою в шпигунстві. З даною заявою виступив держсекретар США Майк Помпео, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Якщо затримання не обґрунтоване, то ми будемо вимагати його негайного повернення", - сказав Помпео.

Американський посол в РФ Джон Гантсман 2 січня відвідав Вілана, якого утримують у слідчому ізоляторі Лефортово в Москві.Брат Вілана сказав, що консульські працівники повідомили його, що Пол в порядку і виглядає здоровим.

Нагадаємо, ФСБ повідомила про затримання Вілана 31 грудня і заявила, що той "проводив шпигунську акцію".Наступного дня його брат розповів, що Вілан приїхав у Росію на весілля свого друга. Девід Вілан також повідомив, що Пол раніше служив у морській піхоті США, але потім звільнився в запас.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році.  На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?