Експерт пояснив, чому РФ не наважиться на широкомасштабну війну в Афганістані
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, чому РФ не наважиться на широкомасштабну війну в Афганістані

Експерт пояснив, чому РФ не наважиться на широкомасштабну війну в Афганістані
Джерело:  24 канал

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що Росія не наважиться на широкомасштабну війну з ісламістами в Афганістані, передає ONLINE.UA з посиланням на 24 Канал.

"Росія не піде в Афганістан. Навіщо? СРСР вже мав негативний досвід широкомасштабного вторгнення в Афганістан. В результаті туди прийшли американці. Афганістан – не та країна, проблеми якої можуть бути вирішені шляхом масштабної війни. Хоча Росія буде змушена захищати кордони центральноазійських республік, які Путін вважає сферою свого впливу. Але на широкомасштабну військову операцію Путін не піде", - каже експерт.

Окрім того, він зауважив, що заклики Трампа до Росії про спільну боротьбу з ісламістами в Афганістані не треба сприймати надто серйозно.

"Що стосується заяв Трампа, всі давно знають, з ким мають справу. Трамп – "містер Хаос" у міжнародній політиці. Всі заяви Трампа значною мірою – заяви людини, яка настільки довіряє своїй інтуїції, що не зважає на державні інститути. І це породжує лише сум’яття. Єдині системні дії президента США світ бачить тоді, коли він дослухається до своїх радників", - додав Семиволос.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський лідер Дональд Трамп закликав Росію, Пакистан та Індію брати активнішу участь у війні в Афганістані. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?