Польща хоче змінити "нормандський формат": як і навіщо
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща хоче змінити "нормандський формат": як і навіщо

Польща хоче змінити "нормандський формат": як і навіщо
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович запропонував призначити спеціального посла генерального секретаря ООН з питань України та змінити "нормандський формат", передає ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

"Я думаю, що до так званого нормандського формату (Німеччина, Франція, Україна, Росія) повинні приєднатися США і ЄС. Німеччина і Франція, можливо, вважають, що вони представляють Європу, але, на нашу думку, це не так... Нас можуть представляти лише європейські установи, в цьому випадку Верховний представник (ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки. - ред.), а не інші країни", – заявив дипломат.

Варто зазначити, нещодавно в Німеччині анонсували відновлення діалогу в "нормандському форматі" в січні на рівні радників лідерів країн. Остання зустріч у такому форматі відбулася 11 грудня.

Як відомо, влада РФ багаторазово заявляла, що не бачать США стороною переговорів в українському питанні, тому повноцінний "нормандський формат" переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі неможливий через принципову позицію Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше постійний представник України в ООН  Володимир Єльченко заявив, що влада Росії витрачає на конфлікт на Донбасі 1,3 мільярда доларів на рік.  Саме така солідна сума необхідна, щоб підтримувати існування незаконних збройних формувань на окупованих територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?