"Він вбиває Україну": влада Польщі зробила резонансну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

"Він вбиває Україну": влада Польщі зробила резонансну заяву

"Він вбиває Україну": влада Польщі зробила резонансну заяву
Джерело:  online.ua

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що газопровід "Північний потік-2" з Росії в Німеччину загрожує безпеці України та підтверджує антиєвропейську позицію Берліну, передає ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

Він стверджує, що даний проект вдарить по прибутках України.

"Газопровід руйнує наслідки санкцій, "Північний потік-2" вбиває Україну. Коли транзит російського газу територією України буде припинений, ця країна втратить не тільки серйозні прибутки, але перш за все гарантію захисту перед черговою російською агресією", - заявив він.

За словами дипломата, Польща, США і Європейська комісія представляють тут проєвропейську позицію. Німеччина – антиєвропейську, вони часто думають, що європейська позиція тотожна з німецькою, але у випадку з "Північним потоком-2" це не так".

Також міністр додав, що здебільшого політика Польщі та Німеччини щодо конфлікту між Росією та Україною є однаковою.

"До певної міри ми також погоджуємося в справі реакції ЄС на російську агресію, щоб за допомогою санкцій передати Росії сигнал. Але ми хочемо більш рішучих дій", - каже він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон на брифінгу у Вашингтоні 10 грудня заявив, що Конгрес США розглядає близько 10 законопроектів, спрямованих проти енергетичного сектора Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?