"Меркель - серед жертв": в Німеччині повідомили тривожні новини
Категорія
Світ
Дата публікації

"Меркель - серед жертв": в Німеччині повідомили тривожні новини

"Меркель - серед жертв": в Німеччині повідомили тривожні новини
Джерело:  online.ua

Федеральне управління з інформаційної безпеки Німеччини (BSI) почало вивчати справу про викрадення та публікацію персональних даних сотень німецьких політиків, а також журналістів і артистів. Варто зазначити, що жертвою даної атаки також стала канцлерка ФРН Ангела Меркель, передає ONLINE.UA з посиланням на Bild.

"Хакерська атака на політиків: зараз BSI інтенсивно вивчає цю справу в тісній співпраці з іншими федеральними органами влади. Національний центр кіберзахисту взяв на себе центральну координацію", - повідомило відомство у своєму Twitter.

Серед відомих політиків, які стали жертвами атаки, канцлерка Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії (СДПН) Зігмар Габріель. Публікація містила номер факсу, адресу електронної пошти та кілька листів від Меркель.

"Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків та діячів культури. Щонайменше 33 журналісти німецької телекомпанії ARD стали жертвами кібератаки, серед них відомий своїми викриттями про допінг у російському спорті журналіст Гайо Зеппельт", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Меркель визнала провал переговорів з Путіним по Азову, зазначивши, що Росія категорично відмовилась на розширення місії ОБСЄ на Азовське море і Керченську протоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?