Епіфаній пояснив, якою бачить Православну церкву України через рік
Категорія
Україна
Дата публікації

Епіфаній пояснив, якою бачить Православну церкву України через рік

Епіфаній пояснив, якою бачить Православну церкву України через рік
Джерело:  online.ua

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній стверджує, що вже через рік Україна отримає єдину сильну помісну ПЦУ, яка буде служити Богу і інтересам народу, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За його словами, після отримання Томосу Православна церква України працюватиме над тим, щоб інші православні церкви визнавали її автокефалію і незалежність.Епіфаній також додав, що вірить у зміцнення ПЦУ найближчим часом. Тоді до єдиної церкви прийдуть усі, хто "хто зараз, на жаль, сумніваються, до кінця не вірять, очікують Томос, очікують визнання цієї дії з боку Константинополя та інших православних церков.

"Я вірю в те, що через рік ми отримаємо єдину сильну помісну ПЦУ, яка буде служити Богу і інтересам нашого народу", - заявив він.

Митрополит зазначив, що після отримання Томосу першими найперше незалежність ПЦУ визнають церкви грецької традиції, а вже згодом – інші православні церкви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після того, як Українська православна церква отримала автокефалію, окупаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити церкви УПЦ КП, розташованої на півострові. З такою тривожним заявою виступив Архієпископ Сімферопольський і Кримський колишньої УПЦ КП Климент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?