Відома програма отримання Томосу
Категорія
Україна
Дата публікації

Відома програма отримання Томосу

Відома програма отримання Томосу
Джерело:  online.ua

5-6 січня офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком здійснить робочий візит до Турецької Республіки для отримання Томосу. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради, передає ONLINE.UA.

Вказано, що в делегації також візьмуть участь митрополит Київський і всієї України Епіфаній та спікер парламенту Андрій Парубій.

"Програмою візиту до Стамбула передбачено 5 січня зустріч Порошенка і Парубія з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та Вселенським патріархом Варфоломієм. Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томосу Вселенським патріархом та в молитві у Патріаршому Храмі Св.Георгія", - сказано в повідомленні.

По завершенню процедури прозвучать заяви.

6 січня президент України та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, Божественній Літургії (буде спільне відправлення Вселенським патріархом Варфоломієм і Митрополитом Епіфанієм), та церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Синодального відділу Московського патріархату зі взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда заявив, що  слова президента України Петра Порошенка про те, що представникам Російської православної церкви потрібно покинути країну, викликають подив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?