На Фанар вже доставили оригінал Томосу для України: подальші кроки Варфоломія і церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

На Фанар вже доставили оригінал Томосу для України: подальші кроки Варфоломія і церкви

На Фанар вже доставили оригінал Томосу для України: подальші кроки Варфоломія і церкви
Джерело:  online.ua

Іконописець і каліграф, ієромонах Лука з монастиря Ксенофонт, що на Афоні, привіз у Константинополь виготовлений їм Томос для України. Оригінал важливого церковного документа, каліграфічно оформленого на пергаменті, прийняв Вселенський патріарх Варфоломій в своїй резиденції, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу Бігорского монастиря в Македонії.

  Ієромонах Лука з монастиря Ксенофонт виготовив Томос для України (фото - bigorski.org.mk)

Вже 5 січня в Стамбулі відбудеться церемонія підписання Томосу для Православної церкви України Вселенським патріархом Варфоломієм у присутності президента України Петра Порошенка і Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. У неділю, 6 січня, після божественної літургії Томос про автокефалію вручать митрополиту ПЦУ Епіфанію.

7 січня, Томос про автокефалію ПЦУ виставлять в Києві, у Малій Софії, де кожен бажаючий зможе побачити документ в будь-який день з 8:00 до 18:00. Також на Різдво митрополит Епіфаній проведе святкове богослужіння, яке транслюватимуть на екрані на Софійській площі.

Нагадаємо, делегація України на чолі з президентом Петром Порошенко вже прибула до Турецької Республіки для отримання Томосу. Вони візьмуть участь у церемонії вручення Томосу Божественної Літургії (буде спільне відправлення Вселенським патріархом Варфоломієм та Митрополитом Епіфанієм), та в церемонії освячення води в затоці "Золотий Ріг".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Епіфаній пояснив, якою бачить ПЦУ через рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?