Послання Америки Кремлю: в NASA нарешті відмовилися від зустрічі з главою Роскосмоса
Категорія
Світ
Дата публікації

Послання Америки Кремлю: в NASA нарешті відмовилися від зустрічі з главою Роскосмоса

Послання Америки Кремлю: в NASA нарешті відмовилися від зустрічі з главою Роскосмоса
Джерело:  online.ua

Директор американського космічного агентства NASA Джим Брайденстайн скасував візит глави Роскосмосу Дмитра Рогозіна в США, який повинен був відбудуться в лютому 2019 року. Причиною тому стала його причетність до незаконної анексіі Криму з боку Росії, передає ONLINE.UА з посиланням на USA Today.

За даними джерела, глава NASA прийняв рішення по Рогозіну під тиском конгресменів, які наполягали на скасуванні та перенесенні візиту глави Роскосмосу в США. Про це рішення NASA вже офіційно повідомило російське космічне агентство без вказівки нової дати візиту.

Відзначається, що з критикою на адресу Брайденстайна, який запросив Рогозіна в США, виступили сенатори-демократи Марк Уорнер і Джинн Шехіна, член комітету з асигнувань, який фінансує NASA.

"Послання Америки Кремлю має бути однозначним - у дій є наслідки. Запрошення адміністратора Брайденстайна Дмитру Рогозіну, одному з провідних архітекторів кремлівської кампанії агресії проти сусідів, знецінює наше послання і підриває основні цілі національної безпеки США", - підкреслила Шехіна.

Нагадаємо, Рогозіну, незважаючи на те, що він є одним з десятків росіян проти яких були введені санкції адміністрацією президента США Барака Обами за участь в анексії Криму, міністерство фінансів США в червні 2018 року надало дозвіл на відвідування США. Для цього його тимчасово вивели з-під американських санкцій, щоб він зміг зробити поїздку в США на запрошення NASA. Це запрошення глави Роскосмосу викликало бурю критики у Вашингтоні.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як Рогозін погрожував Заходу "Сатаною"- балістичними ракетами, які "порвуть будь-яку протиракетну оборону США".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?