Трамп пригрозив ввести в США надзвичайний стан: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп пригрозив ввести в США надзвичайний стан: що сталося

Трамп пригрозив ввести в США надзвичайний стан: що сталося
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп допускає введення надзвичайного стану в країні заради фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Про це Трамп заявив під час прес-конференції з журналістами в Білому домі після зустрічі з демократами в Конгресі, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Reuters.

Американський голова вважає, що надзвичайний стан в США зможе поставити крапку в конфлікті між ним і демократами в Конгресі з приводу будівництва стіни на кордоні з Мексикою, оскільки дозволить домогтися фінансування проекту в обхід конгресу. Експерт з питань бюджету Тодд Харрісон вже прокоментував ідею Трампа. Він вважає, що фінансування будівництва стіни таким чином буде не законним.

"Це протизаконно - використання грошей для цілей, відмінних від тих, на які вони були спрямовані, без отримання попереднього дозволу Конгресу. Я не думаю, що оголошення надзвичайного стану в цьому випадку могло б змінити ситуацію", - пояснив Харрісон.

Експерт також переконаний, що намір Трампа ввести надзвичайний стан в США також викличе жорсткий опір з боку Міноборони, де будуть потужно протистояти Трампу в спробах використати мільярди доларів військового фінансування для чогось іншого, крім військових цілей.

У Демократичній партії також заявили, що вважають "абсолютно неприйнятним" використовувати надзвичайний стан в США, щоб побудувати стіну на кордоні з Мексикою за рахунок військових засобів. Демократи підкреслили, що якщо Трамп вирішиться на введення НС в США, то вони будуть оскаржувати дії його адміністрації в суді.

Слід нагадати, що в США в кінці року настав шатдаун через те, що в Сенаті не змогли узгодити проект бюджету країни. Головними розбіжностями між демократами і республіканцями стали плани Трампа побудувати стіну на кордоні з Мексикою, на що президент США вимагає виділити майже 6 млрд доларів.

Незважаючи на те, що в США тимчасово призупинено роботу держустанов, серед яких Держдеп, Міністрество юстиції, департаменти внутрішньої безпеки, транспорту та внутрішніх справ, Трамп не готовий відмовлятися від своїх планів. Він навіть пригрозив демократам продовжити "шатдаун" на місяці або на роки, якщо це буде необхідно для того, щоб на кордоні США і Мексики була побудована стіна.

Раніше ONLINE.UA публікував ТОП головних обманів Дональда Трампа на посаді президента в 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?