Порошенко в Стамбулі зустрівся з Ердоганом: що обговорювали
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко в Стамбулі зустрівся з Ердоганом: що обговорювали

Порошенко в Стамбулі зустрівся з Ердоганом: що обговорювали
Джерело:  online.ua

У суботу, 5 січня, президент України Петро Порошенко в Стамбулі перед церемонією підписання Томосу про автокефалію для ПЦУ зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Їх переговори відбулися в Вахдеттині, повідомляє ONLINE.UА.

На своїй сторінці в соцмережі Петро Порошенко опублікував фото із зустрічі з Ердоганом. На знімку він зображений разом з дружиною Мариною Порошенко. Президента Туреччини також супроводжує дружина.

В рамках переговорів з Ердоганом Порошенко обговорив з ним шляхи зміцнення стратегічного партнерства між Туреччиною і Україною, посилення координації взаємодії на міжнародній арені, а також перспективи підписання двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі.

Також в ході зустрічі Порошенко подякував Ердогану за співпрацю у схваленій в грудні Генасамблеєю ООН резолюції, в якій засуджується мілітаризація російською стороною Криму та Азову.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 5 січня на Фанарі буде підписаний Томос про атокефалію України. 6 січня історичний документ буде вручений голові ПЦУ митрополиту Епіфанію, а 7 січня на Різдво Томос виставлять в Києві, в Малій Софії, де кожен бажаючий зможе побачити документ в будь-який день з 8:00 до 18:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?