Історичний момент: онлайн-трансляція церемонії підписання Томосу про автокефалію для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Історичний момент: онлайн-трансляція церемонії підписання Томосу про автокефалію для України

Історичний момент: онлайн-трансляція церемонії підписання Томосу про автокефалію для України
Джерело:  online.ua

У суботу, 5 січня, в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій підпише Томос про атокефалію для Православної церкви України. Онлайн-трансляцію церемонії веде телеканал Прямий, передає ONLINE.UА.

На церемонії присутні президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій та предстоятель Православної церкви України Епіфаній, які в складі української делегації прибули в Стамбул.

Делегація України прибула в Стамбул на церемонію підписання Томосу об автокефалії ПЦУ (фото - facebook.com)

На наступний день після підписання Томосу, 6 січня Варфоломій вручить митрополиту Епіфанію історичний церковний документ, який відкриє нову еру в історії світового православ'я. Після цього Томос привезуть до Києва, де виставлять в Софійському соборі, де кожен бажаючий зможе побачити історичний документ.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий собор, який проголосив створення єдиної помісної православної церкви України. Її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія, якому вже завтра Вселенський патріарх вручить Томос про автокефалію.

Церемонія підписання Томосу про автокефалію для України - онлайн-трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що на Фанар вже доставили оригінал Томосу про автокефалію для України, який виготовив іконописець і каліграф, ієромонах Лука з монастиря Ксенофонт, що на Афоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?