Цієї миті довгі роки чекали українці: Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Цієї миті довгі роки чекали українці: Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ

Цієї миті довгі роки чекали українці: Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ
Джерело:  online.ua

У суботу, 5 січня, відбулася ще одна важлива історична подія, на яку довгі роки чекали українці - Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України, яка стала 15-й помісною православною церквою в світі, повідомляє ONLINE.UА.

Урочиста церемонія підписання Томосу для України проходила в присутності президента Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія, колишнього президента Віктора Ющенка та інших гостей. Перед цим була проведена молитва в Патріаршому храмі Св.Георгія, після якої Варфоломій зустрівся з Порошенком і Епіфанієм.

Завтра, 6 січня, Варфоломій офіційно вручить підписаний Томос митрополиту Епіфанію. Потім історичний церковний документ привезуть до Києва. Його виставлять в Софійському соборі вже на Різдво 7 січня. Кожен бажаючий зможе у вільному доступі ознайомиться з Томосом.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів показав в мережі фото Томосу про автокефалію України, який 5 січня підписав патріарх Варфоломій. Історичний церковний документ тримають в руках представники української делегації, яка відправилася в Стамбул для участі в урочистій церемонії підписання та вручення головного документа про незалежність Православної церкви України, створення якої проголосили 15 грудня 2018 року в Києві на Об'єднавчому соборі.

 Томос об автокефалії України (фото - facebook.com/skubiv)

Раніше ONLINE.UА публікував онлайн-трансляцію подпісання Томосу про автокефалію для України в Стамбулі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?