Перехід парафій Московського патріархату в ПЦУ: Парубій зробив важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Перехід парафій Московського патріархату в ПЦУ: Парубій зробив важливу заяву

Перехід парафій Московського патріархату в ПЦУ: Парубій зробив важливу заяву
Джерело:  online.ua

Уже в січні 2019 року депутати Верховної Ради розглянуть законопроект, який законодавчо врегулює перехід парафій Московського патріархату в Православну церкву України, Томос про автокефалію якої 5 січня урочисто підписав Вселенський патріарх Варфоломій.

Про це заявив голова ВРУ Андрій Парубій, коментуя історічну подію - офіційне надання незалежності української церкви, повідомляє ONLINE.UА.

Парубій підкреслив, що в законодавстві України потрібно дуже детально прописати юридичну правильність переходу парафій МП в ПЦУ.

"Необхідно впорядкувати «юридичні моменти», яким чином повинні відбуватися переходи парафій в іншу церковну юрисдикцію: яким голосуванням, яким має бути кворум. Вже в січні на найближчій сесії, я сподіваюся, ці процедури будуть юридично врегульовані", - заявив Парубій.

Він уточнив, що вже 40 парафій МП перейшли в єдину помісну Православну церкву України. Після того, як Україна отримає Томос про автокефалію, який Варфоломій вручить Епіфанію 6 січня, на думку Парубія, процес приєднання буде збільшуватися.

Парубій також нагадав, коли УПЦ МП має змінити назву. За його словами, перейменування має відбутися в терміни, встановлені відповідним законом, незважаючи судові тяжби щодо оскарження цього закону з боку представників УПЦ МП.

"Закон (про перейменування УПЦ МП - ред.) вступив в силу, закон є чинним. Провокатори можуть подавати скарги, можуть намагатися через суд його оскаржити, але закон є прийнятим. Судові тяжби можуть бути тривалі. Це ні в якій мірі не впливає на рішення і силу закону. і всі дії щодо перейменування повинні відбуватися відповідно до тих термінів, які вказані в законі", - сказав Парубій.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Стамбулі відбулася історична подія, якої чекали довгі роки українці - Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної церкви України, який вже 6 січня вручить предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?