Трагічно для Варфоломія: в РПЦ скандально відреагували на підписання Томосу про автокефалію України
Категорія
Україна
Дата публікації

Трагічно для Варфоломія: в РПЦ скандально відреагували на підписання Томосу про автокефалію України

Трагічно для Варфоломія: в РПЦ скандально відреагували на підписання Томосу про автокефалію України
Джерело:  online.ua

Підписавши Томосу про автокефалію України, патріарх Варфоломій "остаточно відірвав себе від світового православ'я, вступивши в розкол".

Про це заявив прес-секретар патріарха Московського і Всієї Русі священик Олександр Волков, коментуючи історичне церковну подію, що відбулася у Стамбулі, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

"Підписання Томосу мізерно з точки зору канонів і трагічно для Варфоломія і його прихильників, які підписали сьогодні свою духовну капітуляцію", - заявив представник патріарха Кирила.

Тим самим Волков в черговий раз озвучив позицію РПЦ щодо надання Томосу про автокефалію для України. Представник патріарха Кирила нагадав, що РПЦ не визнає "створену розкольницьку православну структуру", а єдиною канонічною церквою в Україні вважає УПЦ МП.

Нагадаємо, 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, який вже 6 січня вручить митрополиту Епіфанію, предстоятелю єдиної помісної Православної церкви України. Після підписання важливого церковного документа Варфоломій звернувся до українців. Він заявив, що Вселенський патріархат відновлює причастя мільйонів віруючих на українській землі, які раптово опинилися поза канонічності і спілкування, не маючи в тому своєї провини.

"Сьогодні з благодаті Господньої, ми реалізуємо відновлення в спілкуванні/причасті мільйонів віруючих на вашій землі, які раптово опинилися поза канонічності і спілкування, не маючи в тому своєї провини. Однак Константинополь зібрав і прийняв їх, як їх справжня мати - та сама церква, яка колись привела їх до християнського хрещення - на відміну від їх мачухи", - заявив Варфоломій, підкресливши, що після надання автокефалії Українська церква стає вільною від будь-якого зовнішнього тиску і втручання.

Раніше ONLINE.UА публікував текст Томосу про автокефалію ПЦУ українською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?