Це удар по нашим надіям: у Путіна висунули шокуючі звинувачення Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це удар по нашим надіям: у Путіна висунули шокуючі звинувачення Україні

Це удар по нашим надіям: у Путіна висунули шокуючі звинувачення Україні
Джерело:  online.ua

Підписання патріархом Варфоломієм Томосу про автокефалію ПЦУ є "відверто нахабними ворожими діями Києва під заступництвом США проти Росії". Про це заявив глава комітету Держдуми РФ з розвитку громадянського суспільства, питань громадських і релігійних об'єднань Сергій Гаврилов, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на росЗМІ.

"Це удар по нашим надіям, сподіванням всіх православних християн на збереження церковної єдності від розколів, від політиканствуючих ієрархів. Наслідки розколу будуть дуже тривалими для всіх помісних церков. Зараз дуже важливо, щоб всі православні віруючі всіх помісних церков підтримали Російську православну церкву. Сподіваюся, що ієрархи церков, віруючі, православні політики всього світу зможуть знайти відповіді на ці відверто нахабні ворожі дії України під заступництвом США", - заявив російський парламентарій.

У Раді Федерації Росії підписання Томосу про автокефалію України назвали політичним, а не церковним актом, який "зруйнував єдність православ'я". Зокрема, глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев вважає, що наслідки "розколу" матимуть "катастрофічний характер для України та її народу".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в РПЦ скандально відреагували на підписання Томосу про автокефалію ПЦУ в Стамбулі. Там заявили, що патріарх Варфоломій після підписання Томосу "остаточно відірвав себе від світового православ'я".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?