Туреччина захотіла управляти частиною Сирії після США: у Ердогана підготували нові вимоги Трампу
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина захотіла управляти частиною Сирії після США: у Ердогана підготували нові вимоги Трампу

Туреччина захотіла управляти частиною Сирії після США: у Ердогана підготували нові вимоги Трампу
Джерело:  online.ua

Турецька влада хоче домогтися того, щоб США роззброїли сирійських курдів, які є противниками Анкари, а також забезпечили повітряну та логістичну підтримку турецьким військам і союзним їм силам сирійської опозиції, що допоможе Туреччині взяти під свій контроль частину сирійських земель після відходу США. Про плани Ердогана, а також про його домовленості з Трампом стало відомо газеті Washington Post, передає ONLINE.UА.

Відзначається, що турецька влада планує домогтися від США роззброєння сирійських курдів, яких американці озброювали і тренували протягом декількох років, як одних із своїх головних союзників в Сирії. У свою чергу США наполягають на тому, щоб Туреччина взяла на себе відповідальність за боротьбу проти "Ісламської держави" та управління територією, захопленою у бойовиків. Про це, за даними видання, домовились Трамп і Ердоган під час переговорів у грудні минулого року.

При цьому співробітники Пентагону і Держдепартаменту США скептично налаштовані щодо того, що турецькі війська в змозі воювати з ІД, відзначають у виданні. Всі спірні питання та вимоги щодо Сирії в Анкару відправиться обговорювати радник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що сили ІДІЛ, що залишились в Сирії, "доб'є" глава Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, з яким глава Білого дому досяг певних домовленостей. Після цього США почали виведення своїх військ з території Сирії - це рішення Трампа жорстко критикують в Євросоюзі і США.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Трамп поступився Ердогану по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?