Ворожіння на Різдво 2021: як дізнатися своє майбутнє в ніч перед святом
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Ворожіння на Різдво 2021: як дізнатися своє майбутнє в ніч перед святом

Ворожіння на Різдво 2021: як дізнатися своє майбутнє в ніч перед святом
Джерело:  online.ua

Ворожіння на Різдво є невід'ємною традицією українського народу, таємниці яких дійшли з давніх часів. І хоча багато в церковному світі відносять ворожіння до заборон на Різдво, люди вірять в силу магічних різдвяних передбачень і користуються нагодою, щоб дізнатися про своє майбутнє в ніч перед святом. ONLINE.UА зробив добірку сучасних і цікавих ворожінь на Різдво, за допомогою яких можна заглянути в майбутнє і дізнатися, що ж нас чекає далі.

Ворожіння на Різдво проводять в ніч з 6 на 7 січня, коли починаються святки. Ще з давніх-давен наші предки, починаючи з самого вечора перед Різдвом, за прикметами намагалися вгадати, яким стане майбутній рік - врожайним або безхлібним, якими будуть погодні умови, чи буде поповнення в сімействі.

Різдвяні ворожіння на судженого

В ніч перед Різдвом незаміжні дівчата ворожать на судженого. Є багато способів дізнатися ім'я майбутнього нареченого, причому гадати на нього можна, як вдома і на самоті, так і в компанії подружок.

Замок над водою

Один із способів різдвяного ворожіння на судженого полягає в тому, щоб замкнути навісний замок, тримаючи його над водою. У цей момент дівчина повинна говорити: "Суджений мій, ряджений, прийди пити попроси". Вважається, що хлопець, який насниться, і буде чоловіком.

Кораблики кохання

Змайструєте два однакових паперових кораблика, напишіть на них своє ім'я та ім'я коханого. Пустіть їх в таз або ванну з водою і подивіться, як вони себе ведуть. Пливуть разом - буде вам спільне щастя. Один з корабликів поплив, а другий залишився - чекайте труднощів у відносинах. Пливуть в різні боки - вам не бути разом. Залишилися нерухомими - в ваших стосунках все буде гладко.

Чотири карти

Дізнатися ім'я судженого на Різдво також можна в такий спосіб: візьміть чотири карти (валети для юної дівчини, королі для зрілої), розкладіть їх перед собою і загадайте на них імена тих хлопців, що вам подобаються. Покладіть їх під подушку і скажіть: "Уві сні до мене прийди, у всій красі покажись, ім'я своє назви, серце своє подаруй". Вранці, не дивлячись, вийміть одну карту. По ній ви зрозумієте, хто із загаданих хлопців думає про вас і мріє про зустріч.

Ворожіння на Різдво 2021: як дізнатися майбутнє

Різдвяні ворожіння на майбутнє можна проводити за допомогою воску. Для цього необхідно запалити свічку і нахилити її над мискою з водою, щоб розтоплений віск утворив фігуру, за якою і пророкують майбутнє. Наприклад, якщо утворена воскова фігура буде схожа на виноград, то це до любові, дружби, удачі і достатку, якщо на лист дерева - то до заздрості та інтриг.

  • Віяло - труднощі на службі, проблеми в колективі;

  • Гриб - життєва сила, завзятість, довголіття.

  • Дзвін - вісті; симетричний дзвін - добрі вісті, кривий або щербатий - погані; кілька дзвонів - тривога;

  • Мавпа - хибний друг, удавання, двозначна ситуація;

  • Яблуко - символ життя, мудрості, здоров'я. Чим більше схожа фігура на яблуко, тим краще її значення. Яблуко криве, безформне може означати спокусу, якій краще не піддаватися;

  • Яйце - древній символ прихованого, непроявленого. Може означати страхи, побоювання, але може символізувати і просто початок чогось нового.

Гадати на майбутнє в Різдво можна також за допомогою книги. Для цього треба взяти книгу духовного змісту, наприклад Біблію, і, не розкриваючи її, загадати номер сторінки та рядка зверху чи знизу. Потім знайти загадане місце і прочитати пророцтво.

Дізнатися своє майбутнє на Різдво можна і в компанії друзів. Для цього на піднос висипаються дрібні предмети, наприклад, сережки, колечко, монети, гудзики, ключі, носовичок, які накриваються тканиною і ретельно перемішуються. Після цього кожен учасник ворожіння, не дивлячись, витягує лівою рукою якусь із лежачих на підносі штучок.

Той, кому дістанеться, наприклад, монета - розбагатіє, кому дістанеться носовичок - буде сумувати в новому році, кому дістанеться ключ - придбає нове житло. А той, кому дістанеться кільце, повинен покотити його по підлозі, спостерігаючи при цьому, в який бік воно покотиться: якщо до дверей - бути в наступаючому році весіллю.

Різдвяні ворожіння: на долю і на бажання

Є ще кілька цікавих ворожінь на Різдво, які допоможуть зазирнути в майбутнє і дізнатися свою долю.

Доля в картинках

Увечері перед Різдвом виріжте картинки, які будуть уособлювати вашу долю на найближчий рік - чим більше, тим краще. Це можуть бути будь-які зображення предметів, людей, дій і подій. Помістіть їх в непрозору ємність і поставте поруч з ліжком. З ранку, не дивлячись, витягніть одну з картинок, щоб дізнатися, що приготувала вам доля.

Ворожіння на бажання з кішкою

Дівчина загадує бажання і кличе до себе в кімнату кішку. Якщо тварина переступає поріг правою лапою - бажання не збудеться, якщо лівою - збудеться.

Голки в воді

Беруть дві голки, натирають їх салом і кидають в стакан з водою. Якщо голки йдуть на дно - до хвороби або неприємностей, голки зійшлися разом - до весілля, а розійшлися - перешкоди для закоханих.

Раніше ONLINE.UА публікував найкращі привітання з Різдвом у віршах, СМС і листівках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?