Вселенський патріарх Варфоломій вручає Томос про автокефалію голові ПЦУ Епіфанію: онлайн-трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Вселенський патріарх Варфоломій вручає Томос про автокефалію голові ПЦУ Епіфанію: онлайн-трансляція

Вселенський патріарх Варфоломій вручає Томос про автокефалію голові ПЦУ Епіфанію: онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

У Стамбулі почалася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України, який напередодні підписав Вселенський патріарх Варфоломій. Важливий церковний документ буде вручений предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію в резиденції Варфоломія на Фанарі. Онлайн-трансляція вручення Томосу Епіфанію проводиться на каналі Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

Варфоломій вручить Томос Епіфанію після божественної літургії, яку вони проводять разом. Після цього пройде освячення води в затоці "Золотий ріг" в присутності президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія та членів української делегації. Потім Томос про автокефалію ПЦУ буде доставлений в Україну - його розмістять в Софійському соборі в Києві, де кожен бажаючий зможе побачити документ з 08:00 до 18:00.

Нагадаємо, після підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців. Він заявив, що цього історичного моменту народ України чекав сім столітть і нарешті став вільним від зовнішнього впливу і втручання. Варфоломій підкреслив, що незважаючи на потужний тиск з боку РПЦ, він завжди буде підтримувати єдину Православну церкву України, яка стала 15-й помісною церквою в світі.

За підписання Томосу про автокефалію Президент України Петро Порошенко віддячив Варфоломію - він вручив йому орден "За заслуги" I ступеня за визначний особистий внесок у створення автокефальної помісної Православної церкви України. У свою чергу Вселенський патріарх вручив Порошенку пам'ятну медаль - хрест Панагія Паммакарістос.

Варфоломій вручає Томос про автокефалію ПЦУ Епіфанію - онлайн-трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РПЦ скандально відреагували на підписання Томосу про автокефалію України, заявивши, що цей історичний момент трагічний для Варфоломія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?