У NASA пояснили, чому раптово скасували зустріч з главою Роскомосу Рогозіним
Категорія
Світ
Дата публікації

У NASA пояснили, чому раптово скасували зустріч з главою Роскомосу Рогозіним

У NASA пояснили, чому раптово скасували зустріч з главою Роскомосу Рогозіним
Джерело:  The Washington Post

Запрошення голові Роскомосу Дмитру Рогозіну в США для зустрічі з представниками NASA в Сенаті розцінили як погану ідею, яка шкодить національним інтересам країни. Таким чином глава Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) Джим Брайденстайн пояснив раптовий відгук свого запрошення Рогозіну, передає ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Брайденстайн повідомив, що під час візиту Рогозіна в США розраховував поліпшити з ним стосунки, але після критики ключових сенаторів країни вирішив відмовитися від своєї ідеї.

Із закликом скасувати візит Рогозіна в США до Брайденстайна звернулася зокрема сенаторка від Демократичної партії Джин Шихан, яка є членом комітету з асигнувань, який фінансує NASA.

"США не повинні приймати Рогозіна, який в 2014 році опинився під санкціями після незаконного приєднання Криму до Росії. Приїзд глави Роскосмосу в Сполучені Штати послабить тиск проти Росії і нашкодить національним інтересам країни", - підкреслювала Шихан в своєму зверненні.

Слід зазначити, що в Роскосмосі не підтверджують, що отримали офіційну відмову NASA від зустрічі з Рогозіним. У російській космічній держкорпорації стверджують, що "підготовка переговорної позиції державної корпорації по співпраці сторін за програмою Міжнародної космічної станції і дальнього космосу поки не припинено".

Нагадаємо, Рогозін мав здійснити візит в США в лютому 2019 року. Для того, щоб він міг в'їхати в країну, главу Роскосмоса навіть вивели з-під санкцій, які були введені відносно нього за участь в анексії українського Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що директор американського космічного агентства NASA Джим Брайденстайн скасував візит глави Роскосмосу Дмитра Рогозіна в США. Причиною тому стала його причетність до незаконної анексії Криму з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?