Історичний день: Варфоломій вручив Томос про автокефалію Епіфанію
Категорія
Україна
Дата публікації

Історичний день: Варфоломій вручив Томос про автокефалію Епіфанію

Історичний день: Варфоломій вручив Томос про автокефалію Епіфанію
Джерело:  online.ua

У Стамбулі 6 січня відбулася передача підписаного Томосу про автокефалію голові ПЦУ. Вселенський патріарх Варфоломій вручив Томос митрополиту Епіфанію після урочистого богослужіння, повідомляє ONLINE.UA.

Вручення Томосу про автокефалію проходило в присутності президента України Петра Порошенка та інших гостей. Варфоломій вручив Епіфанію посох і документ про незалежність єдиної помісної Православної церкви України.

"Автокефальна Церква України визнає головою Святіший апостольський і патріарший Вселенський престол, як і інші Патріархи і Предстоятелі, і повинна разом з іншими канонічними обов'язками і відповідальністю, перш за все для збереження нашої Православної Віри неушкодженою і канонічної єдності і спілкування зі Вселенським Патріархатом та іншими помісними православними Церквами непорушними", - йдеться в документі, який зачитав Варфоломій перед врученням Томосу Епіфанію.

Томос про автокефалію ПЦУ доставлять в Україну вже сьогодні. На Різдво, 7 січня, документ про незалежність Православної церкви України виставлять в Софійському соборі в Києві, де його зможуть побачити всі бажаючі. Також на Різдво глава ПЦУ Єпіфаній проведе урочисту різдвяну службу, яку транслюватимуть на екранах, розміщених на Софійській площі.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію вручення Томосу про автокефалію Епіфанію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?