Не будемо проводити служби: в УПЦ МП прийняли нове резонансне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Не будемо проводити служби: в УПЦ МП прийняли нове резонансне рішення

Не будемо проводити служби: в УПЦ МП прийняли нове резонансне рішення
Джерело:  online.ua

В УПЦ Московського патріархату вирішили, що не будуть проводити спільні служби з Православною церквою України, яка 6 січня отримала Томос про автокефалію. Там як і раніше вважають єдину помісну церкву України "неканонічною".

Про це заявив архієпископ УПЦ МП Климент в інтерв'ю росЗМІ, передає ONLINE.UA.

"ПЦУ є "неканонічною релігійної організацією" і у неї немає влади "здійснювати повноту всіх таїнств". Тому служити з релігійними діячами цієї церкви ми не маємо ніякої можливості", - заявив представник УПЦ МП.

У РПЦ також роблять істеричні заяви після того, як Вселенський патріарх Варфоломій вручив главі ПЦУ Епіфанію Томос про автокефалію. Там сподіваються на те, що помісні православні церкви не визнають ПЦУ і незабаром ситуація "повернеться на своє місце".

Зокрема, глава синодального Відділу по взаєминах РПЦ з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда "знайшов" докази того, що православні церкви ігнорують створення ПЦУ.

"Епіфанія ж ніхто не привітав з глав помісних Церков, а церковний протокол такого двотижневого мовчання не передбачає", - вважають в РПЦ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна отримала Томос про автокефалію церкви. Документ про незалежність ПЦУ 6 січня голові єдиної помісної церкви України митрополиту Епіфанію вручив Вселенський патріарх Варфоломій в Стамбулі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?