Король Малайзії несподівано зрікся престолу: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Король Малайзії несподівано зрікся престолу: що сталося

Король Малайзії несподівано зрікся престолу: що сталося
Джерело:  online.ua

Король Малайзії Мухаммад V несподівано зрікся престолу. Термін його повноважень закінчувався лише в 2022 році, але Мухаммад V достроково відмовився від трону, передає ONLINE.UA з посиланням на поширену 6 січня заяву королівського палацу.

"Його Величність надіслав офіційного листа про зречення від престолу в відповідно до встановлених правил", - йдеться в повідомленні малайзійського королівського палацу.

Причини зречення короля Малайзії Мухаммада V не називаються.

Слід зазначити, що корона в Малайзії не передається у спадок, тому нового короля в цій країні вибирають кожні п'ять років. Мухаммад V зійшов на трон лише в 2016 році.

Раніше повідомлялося, що 49-річний малайзійський король в листопаді 2018 року нібито одружився на 25-річній росіянці Оксані Воєводиній, володарки звання "Міс Москва 2015". Відомо, що після весілля росіянка змінила ім'я і переїхала на батьківщину до чоловіка, де її стали кликати Рихана.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше молодша дочка принца Такамодо, двоюрідного брата імператора Акіхіто, японська принцеса Аяко вирішила відмовитися від королівського статусу і спадщини заради того, щоб вийти заміж за хлопця з простої сім'ї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?