"Узаконення розколу": церква Сербії виступила проти автокефалії Православної церкви України
Категорія
Україна
Дата публікації

"Узаконення розколу": церква Сербії виступила проти автокефалії Православної церкви України

"Узаконення розколу": церква Сербії виступила проти автокефалії Православної церкви України
Джерело:  online.ua

Надання Томосу про автокефалію ПЦУ стало "узаконенням розколу". Вселенський патріарх прийняв "катастрофічне рішення".

З такою заявою виступив Сербський патріарх Іриней. Його слова наводить прес-служба УПЦ МП, передає ONLINE.UA.

"Константинопольський Патріарх взяв право на себе це вирішувати, і вирішує по-своєму те, що було вирішено 300 років тому. Реальна причина цього неканонічного діяння - політика. Бажання сильних світу цього ... мати кращий контроль на цій землі. На цей шлях став і Патріарх Константинопольський без жодних консультацій ні з ким, ймовірно, в згоді з деякими іншими силами цього світу, прийняв катастрофічне рішення. Таким чином, розкол в Україні узаконений і продовжений", - заявив патріарх Іриней.

При цьому глава Сербської церкви запевнив, що не приймає сторону ні Константинополя, ні України, ні Росії. За запевненням Іренея, він дотримується канонів.

"Українська Православна Церква була в складі Російської Православної Церкви, після отримала автономію і сьогодні існує в Україні. Ця Церква нараховує близько 90 єпархій, 90 єпископів і найбільшу кількість віруючих ... Щодо інших церков в Україні все зрозуміло: якщо відкинути політику, то канонічний момент дуже ясний", - додав Іриней.

Слід зазначити, що Сербська церква і раніше відмовлялася визнавати автокефалію України, рішення про що прийняв Варфоломій. Там відмовилися встановлювати канонічне спілкування з ПЦУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в УПЦ МП прийняли рішення не проводити спільні служби разом з ПЦУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?