Військовий корабель США увійшов у Чорне море: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Військовий корабель США увійшов у Чорне море: з'явилися фото

Військовий корабель США увійшов у Чорне море: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Увечері 6 січня амеркианський військовий корабель USS FortMcHenry увійшов у Чорне море через протоку Босфор. Він буде проводити спільні операції з союзниками по НАТО для забезпечення безпеки і стабільності в Європі.

Фото зайшовшого в Чорне море докового десантного корябля 6-го флоту ВМС США були опубліковані на порталі Bosphorus Naval News, передає ONLINE.UA.

"Транзит "Форту-Макгенрі" в Чорне море підтверджує нашу колективну рішучість забезпечувати безпеку Чорного моря і зміцнює наші міцні відносини з союзниками по НАТО і партнерами в регіоні. Наші рутинні операції в Чорному морі також демонструють притаманну гнучкість і можливості сил 6-го флоту США", - раніше пояснювала командуюча 6-м оперативним флотом ВМС США віце-адміралка Лайза Франчетті.

Військовий корабель США має потужні характеристики. На його борту можна розмістити понад 500 морпіхів, а також є докова камера для п'яти транспортних катерів на повітряній подушці, призначених для висадки морської піхоти і бойової техніки. Водотоннажність корабля становить 16,1 тис. тонн, довжина - 190 метрів. Корабель оснащений зенітною артилерією і ракетною зброєю.

Слід зазначити, що "Форт-Макгенрі", спрямований в Чорне море, входить до складу ударної амфібійно-десантної групи ВМС США, інші кораблі якої в даний час знаходяться в Східному Середземномор'ї. Серед них: флагман групи авіаносний універсальний десантний корабель "Кірсардж" (USS "Kearsarge" (LHD 3) і десантний транспорт-док "Арлінгтон" (USS Arlington (LPD 24).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в порт Одеси прибув британський військовий корабель, який став першим кораблем НАТО, прибулим на допомогу Україні для протистояння російської агресії в Азовському і Чорному морях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?