Випустили більше тисячі снарядів: з'явилися важливі деталі нападу Росії на кораблі України в Керченській протоці
Категорія
Україна
Дата публікації

Випустили більше тисячі снарядів: з'явилися важливі деталі нападу Росії на кораблі України в Керченській протоці

Випустили більше тисячі снарядів: з'явилися важливі деталі нападу Росії на кораблі України в Керченській протоці
Джерело:  online.ua

У момент нападу Росії на українські кораблі в Керченській протоці російські прикордонники обстріляли їх з великокаліберного зброї, випустивши близько 1200 снарядів.

Важливі деталі російської атаки на кораблі ВМС України в Азовському морі повідомив адвокат Ілля Новіков, який захищає права українського моряко Романа Мокряка, захопленого Кремлем в полон, в ефірі радіостанції "Ехо Москви", передає ONLINE.UA.

"Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що "ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов'язані це припинити"... Це "зобов'язані припинити" вилилося в стрілянину з великокаліберної гармати по кораблям ВМС України. За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка, було випущено близько 1200 снарядів", - повідомив правозахисник.

Він уточнив, що вогонь вівся з російського прикордонного корабля "Изумруд", який переслідував "Бердянськ" з того моменту, як українські кораблі почали розходитися в море для уникнення обстрілу. Посилаючись на слова полоненого українського моряка, Новіков наголосив, що по кораблю "Бердянськ" потрапили мініммум чотири рази. Внаслідок одного з таких попадання троє членів екіпажу отримали поранення. Всі поранення були отримані від осколків броні катеру, яка була пробита снарядом.

Нагадаємо, Росія атакувала українські кораблі в районі Керченської протоки 25 листопада минулого року в той момент, коли вони переходили з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу з Керченської протоки їх обстріляли російські силовики, які в результаті захопили всі три українські корабля і взяли в полон 24 українських моряків, серед яких було 6 поранених.

В даний час в Росії "судять" полонених українських моряков за те, що вони нібито порушили територіальні води РФ і зайшли в тимчасово закриту акваторію. Україна і багато держав світу домагаються негайного звільнення всіх українських моряків-військовополонених, але Путін ігнорує всі вимоги, заявляючи, що це питання може бути вирішене тільки після закінчення суду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС РФ назвали неприйнятною вимогу канцлерки Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона звільнити українських військовополонених моряків, незаконно захоплених в Керченській протоці. У Москві назвали цю вимогу черговою марною спробою поставити під сумнів "правовий статус Севастополя і Криму як суб'єктів РФ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?