Зелене світло дав Путін: Лондон зробив гучну заяву у справі Скрипаля
Категорія
Світ
Дата публікації

Зелене світло дав Путін: Лондон зробив гучну заяву у справі Скрипаля

Зелене світло дав Путін: Лондон зробив гучну заяву у справі Скрипаля
Джерело:  online.ua

Британська влада повідомила, що з'ясувала всі деталі у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері. В ході розслідування був встановлений повний ланцюжок керівників операцією, який веде до Путіна, передає ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

Офіційний Лондон уточнив, що в Великій Британії в ході розслідування справи Скрипаля була викрита мережа агентів російської розвідки, яка стояла не тільки за отруєнням в Солсбері.

"Деталі змови добре відомі, в тому числі і ланцюжок людей, які контролювали цей замах. При цьому джерела запевняють, що ланцюжок веде до вищого керівництва Росії, аж до Путіна, який дав зелене світло на використання хімічної зброї на британській землі", - наводить видання слова урядового джерела.

Влада Великої Британії впевнена, що знає вже все, що потрібно про злочин в Солсбері, який вчинили на замовлення влади Росії. Там підкреслили, що операції російського ГРУ в більшості випадків були розкриті через грубі помилкі Москви. Також в Лондоні впевнені, що майже всі 23 дипломата, які були вислані з країни, були агентами ГРУ і СЗР.

У той же час в Лондоні не виключають, що Москва почала створювати нову шпигунську мережу, в яку вже будуть входити не тільки агенти ГРУ РФ, але і співробітники Служби зовнішньої розвідки.

"Якщо Москва зараз виділяє більше ресурсів для СЗР і дає більше свободи для роботи в Великій Британії, що, як ми вважаємо, відбувається, то це викликає набагато більшу стурбованість, оскільки вони є більш професійним підрозділом", - побоюється британська влада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що детективи Скотленд-Ярду, які розслідують справу Скрипаля, вважають, що Росія причетна до смерті ще двох людей, отруєних на території Великої Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?