Ми розірвали останні пути, які пов'язували нас з Росією: Порошенко привітав українців з Різдвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми розірвали останні пути, які пов'язували нас з Росією: Порошенко привітав українців з Різдвом

Ми розірвали останні пути, які пов'язували нас з Росією: Порошенко привітав українців з Різдвом
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко привітав українців з Різдвом Христовим і Томосом про атокефалію, який отримала українська церква напередодні. Він закликав всі помісні церкви в світі визнати ПЦУ, яку нарешті звільнили з московської неволі.

З такою промовою Порошенко виступив після Різдвяної літургії в Софії Київській, під час якої було представлено Томос про автокефалію Православної Церкви України, повідомляє ONLINE.UA.

"Нашу давню церкву, історія якої сягає часів князя Володимира, ми нарешті звільнили з московської неволі, і вона рівна між рівними увійшла в сім'ю, яка тепер складається з 15 незалежних помісних православних церков. Ми розірвали останні пути, які пов'язували нас з Росією, з її фантазіями про Україну як про канонічну територію Російської православної церкви. Цього немає і вже не буде ", - заявив Порошенко.

Голова держави визнав, що багато українців не вірили в те, що українська церква здобуде незалежність і отримає Томос про автокефалію. Але тепер, за словами Порошенко, цей момент стане частиною великої історії України.

"У кожного з нас є трохи від Фоми невіруючого, який все ставить під сумнів. Але ми не раз вже переконувалися, що для нас немає нічого неможливого, коли ми солідарні, коли ми діємо спільно як єдина українська політична нація. Як в Україні говорять: якщо навіть очі бояться, то руки роблять. Буде результат, прийде і перемога, прийде мир, а Україна - країна успішна, багата і радісна, стане членом ЄС і НАТО ", - сказав в кінці свого різдвяного виступу Порошенко.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію представлення Томосу про автокефалію ПЦУ в Софійіском соборі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?